Фото: Офіс президента

Чи наважиться Путін напасти на країну НАТО: прогноз Орбана

Глава угорського уряду Віктор Орбан переконаний, що російський диктатор Володимир Путін не наважиться напасти на країну НАТО.

Таку заяву Орбан зробив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, витяги з якого оприлюднює агентство DPA. Прем'єр-міністр Угорщини, зокрема висловився щодо потенційного нападу РФ на Північноатлантичний альянс.

"Жодна серйозна людина не може говорити про те, що Росія має намір напасти на НАТО", — заявив Орбан.

Угорський прем'єр наголосив, що напад на військово-політичний блок є абсолютно неможливим — не лише для Москви, але й для будь-кого у світі — оскільки це найсильніше військова спільнота на сьогодні.

Віктор Орбан заявив, що всі члени Альянсу дотримуються своїх обіцянок щодо колективної безпеки, а це означає, що напад на одну країну НАТО — це напад на всіх.

Нагадаємо, 5 липня угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що після поїздок до Москви та Києва зрозумів: позиції обидвох сторін стосовно війни "є дуже далекими".

Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що між Україною та Російською Федерацією не може бути жодного посередництва крім консолідованих зусиль сильних держав світу, які здатні змусити главу Кремля Володимира Путіна припинити війну. Це дає відповідь на питання щодо "миротворчих ініціатив" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.07.2024 21:17