Фото: DR

Чи зможуть рашисти захопити Бахмут до 24 лютого: прогноз ISW

Російським загарбникам навряд чи вдасться захопити Бахмут до річниці повномасштабного вторгнення в Україну — 24 лютого. ЗСУ завадять окупантам отримати бажаний трофей.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважили, що раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що росіяни мають намір захопити Бахмут до 24 лютого, щоб хоч якимось досягненням відзначити першу річницю повномасштабного вторгнення в Україну. Крім того, окупанти планують завдати серії масованих ракетних ударів.

Водночас засновник "групи Вагнера" Євген Пригожин нещодавно заявив, що, за його очікуваннями, вагнерівці оточать Бахмут до березня або квітня. До того ж аналітики ISW зауважують, що ці оцінки Пригожина щодо російського просування в районі Бахмута загалом були ближчими до тактичних реалій, ніж оцінки, що прогнозують швидке просування російських військ.

Але, за словами українських офіційних осіб, для захоплення Бахмута російської армії будуть потрібні значно вищі темпи просування, ніж будь-коли за всю війну.

"Українська оборона Бахмута завадить Путіну стверджувати, що російські війська взяли під контроль місто до 24 лютого 2023 року та, відповідно, не дозволить відновити надії Росії на перемогу у війні проти України", — додали в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, 16 лютого секретар  РНБО Олексій Данілов заявив, що російські загарбники хочуть взяти під контроль Бахмут до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого. 

Також Данілов попереджав, що російські загарбники можуть знову масовано атакувати Україну 23-24 лютого. Наші захисники готові відбивати атаки ворога. 

Додамо, аналітики ISW вважають, що ЗСУ зможуть почати масштабний контрнаступ протягом наступних кількох місяців. Але це можливо, якщо Захід надасть необхідну військову допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2023 07:07