Фото: itech.co.ua

Чиновниця МЗС Росії віддала шахраям велику суму грошей через страх перед Україною

57-річна старша радниця російського Міністерства закордонних справ переказала на рахунки шахраїв майже 6 мільйонів рублів (близько 80 тисяч доларів). Її налякали кримінальною справою через допомогу Україні.

Про це повідомляє пропагандистський Telegram-канал Baza.

Шахраї, представившись співробітниками поліції, зателефонували російській чиновниці і сповістили про кримінальну справу. Мовляв кошти з її рахунку перераховували в Україну. Далі переключили на співробітницю Центробанку, яка, своєю чергою, порадила якомога швидше зняти з рахунку 2,6 мільйона рублів. Зняті кошти жінка переказала на реквізити, які назвали шахраї. Потім її переконали переказати ще 0,5 млн рублів.

Наступного дня росіянка оформила ще й кредит на 800 тисяч рублів і переказала їх, нібито щоб запобігти незаконному оформленню кредиту на її ім'я. Згодом її вмовили взяти ще один кредит на 2 млн рублів.

Жінка загалом перерахувала шахраям 5,9 млн рублів. Тільки після цього звернулася до поліції.

Нагадаємо, на Одещині затримали зловмисника, який "кидав" волонтерів на авто для ЗСУ. Зловмисник розміщував в Інтернеті оголошення щодо продажу автомобілів, проте, коли отримував передплату, не виконував взятих на себе обов’язків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.03.2023 23:16