Фото ілюстративне. Джерело: "Вікіпедія"

Працівнику УДО, який убив підлітка в київському фунікулері, загрожує довічне ув’язнення

Співробітник Управління державної охорони, який убив підлітка у вагоні фунікулера в Києві, може отримати довічне ув’язнення. Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування за фактом трагедії.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Сьомого квітня співробітник Управління державної охорони, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, рухаючись у вагоні фунікулера, розпочав безпричинно чіплятися до пасажирів, в тому числі до неповнолітніх", — йдеться в повідомленні.

У ДБР розповіли, що після виходу з вагона правоохоронець підійшов до підлітка та силою штовхнув його у вікно. Хлопець впав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події.

"Затриманого одразу усунули від виконання своїх обов’язків. Його командування надало повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій", — зауважили в Державному бюро розслідувань.

Під час розслідування слідчі встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на статтю Кримінального кодексу України, яка передбачає довічне ув’язнення волі.

Після ознайомлення стороною захисту справу скерують до суду. Процесуальне керівництво здійснює Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Нагадаємо, мама загиблого Максима Матерухіна — Ірина Матерухіна — розповіла нові подробиці про резонансне вбивство й особистість 16-річного підлітка в київському фунікулері. Хлопець хотів потрапити в Третю штурмову бригаду, а також стати футболістом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.05.2024 12:04