Фото: Дмитро Кулеба. Джерело – МЗС

Чому Київ закриє очі на відмову Німеччини передати ЗСУ далекобійні ракети: роз'яснення Кулеби

Якщо Берлін забезпечить Україну додатковими системами протиповітряної оборони напередодні складної зими, та Київ заплющить очі на небажання Німеччини передавати крилаті ракети Taurus. Наша держава готується до найскладнішого випробування в історії.

Таку заяву зробив очільник МЗС України Дмитро Кулеба, пише Welt.

"Ми готуємося до найжахливішої зими в історії. Тому ми закриємо очі, якщо не отримаємо (ракети, — ред.) Taurus, але отримаємо системи ППО. Ми намагаємося захистити наші електростанції якнайкраще. Але росіяни вчаться. Вони ще раз перевірять нашу витривалість своїми ракетами. Але ми переможемо", — сказав Кулеба.

Глава МЗС наголосив, що Україна все ж продовжує працювати над темою передачі крилатих ракет Taurus Україні.

"Німеччина завжди дотримується дуже високих моральних стандартів, але не береться до уваги, який величезний поворот вона вже зробила", — додав Кулеба.

Що відомо про Taurus

Авіаційна крилата ракета Taurus KEPD 350 великої дальності призначена для високоточного ураження захищених цілей противника на дальності до 500 км. Ракета важить 1 400 кг, її довжина — п'ять метрів.

Фото: ipress.ua

Базова модель ракети Taurus оснащена тандемною бетонобійною бойовою частиною типу MEPHISTO. Лідируючий заряд бойової частини — кумулятивний, основний заряд — фугасний, він розміщений у високоміцному корпусі, форма якого оптимізована для пробивання бетону та важких порід ґрунту. Вага фугасного заряду разом з корпусом становить 400 кілограмів, загальна вага бойової частини — 480 кілограмів. Система підриву бойової частини може програмуватися на повітряний чи підземний підрив. У разі повітряного підриву обидва заряди підриваються одночасно.

Нагадаємо, 2 листопада уряд Німеччини передав Україні новий пакет військової допомоги. Він містить радари для зенітно-ракетних комплексів IRIS-T та дрони.

Крім того, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус раніше заявляв, що Німеччина підтримуватиме Україну на такому рівні як і раніше. На військову допомогу не вплине війна в Ізраїлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 06:29