Фото: Twitter Сіммонс

Чому передача винищувачів F-16 для України "не на часі": посол Британії зробила заяву

Збройним силам України потрібно опанувати складні сучасні технології перед тим, як отримати винищувачів F-16. Уряд Великої Британії не буде зволікати з ухваленням такого рішення.

Таку заяву зробила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв'ю Радіо NV.

Вона наголосила, що британський прем’єр-міністр Ріші Сунак чітко заявив під час візиту до Києва, що країна зробить свій внесок, навчаючи українських пілотів на сучасних літаках.

За словами Сіммонс, було зрозуміло, що це проект не одного дня.

"Ми дивимося на винищувачі як на запоруку вашої майбутньої безпеки, тому зараз, відверто кажучи, я зосереджена на тому, що потрібно саме зараз, - на танках Challenger, які ми постачаємо, та на навчаннях українських солдатів, які ми проводимо, на артилерії, яку ми надали", — сказала Сіммонс.

Вона також наголосила, що і вона, і прем’єр-міністр Британії бачать два рівні того, що Україні необхідно для бою зараз і що потрібно для безпеки в майбутньому.

"Винищувачі — у проміжку між цим "зараз" та майбутнім. Але це не зволікання, просто ми говоримо про дуже складну техніку", — додала Сіммонс.

Нагадаємо, останнім часом у групі "Рамштайн" виникли певні розбіжності, зокрема щодо того, чи потрібно і коли відправляти західні винищувачі в Україну, а також щодо затримок з постачанням деяких озброєнь. Насамперед це стосується німецьких та іспанських танків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 20:32