Денис Шмигаль. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

Чому Україна забороняє авіатранзит до Росії та Білорусі: пояснення Шмигаля

Пропозиція України ввести заборону на авіаційний транзит до Росії та Білорусі полягає в тому, щоби російський бізнес і туристи не могли комфортно використовувати небо Європейського Союзу.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Наша ідея полягає в тому, щоби російський бізнес та російські туристи не могли комфортно використовувати небо Європейського Союзу. Небо закрите ЄС для російського флоту, але ми обговорили з партнерами закриття транзиту для будь-яких перельотів в Росію та з Росії", — пояснив Шмигаль.

За його словами, це ускладнить логістику та принесе дискомфорт російським туристам.

"Тому ми будемо наполягати на таких санкціях. Переконаний, що наші партнери з Литви, Естонії та Латвії підтримають нашу пропозицію. Будемо працювати щодо цього з Єврокомісією", — додав прем'єр-міністр України.

Учора Денис Шмигаль заявив, що Україна не планує продовжувати контракт з Росією щодо транзиту газу. Проте держава готова розглянути варіанти постачання блакитного палива до Європи через свою газотранспортну систему за ініціативи країн Європейського Союзу.

Нагадаємо, що 2 квітня Кабінет міністрів виділив додаткові кошти на фортифікації та будівництво оборонних рубежів. Йдеться про п'ять мільярдів гривень. Загалом з початку 2024 року на ці потреби спрямували 20 мільярдів гривень з резервного фонду бюджету та інших джерел.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.04.2024 20:58