Фото: TrueUA

Ціни на електроенергію та газ: чи буде підвищення тарифів у листопаді

В Україні вже стартував новий опалювальний сезон. Тож актуальним залишається питання, чи зросте вартість на електроенергію та газ.

TrueUA розповідає про ціни на комунальні послуги у листопаді. 

Ціни на електроенергію

У листопаді ціни на електроенергію не зміняться. Востаннє тарифи на світло підвищували 1 червня 2023 року. Сьогодні усі українці платять за єдиним тарифом — 2,64 гривні за кіловат-годину. Така ціна буде до закінчення поточного року.

Тариф на газ

Ціни на газ не змінюватимуться до кінця опалювального сезону. У листопаді українці й надалі користуватимуться природним газом за ціною 7,96 гривень за кубометр. До того ж деякі українці з цього місяця платитимуть менше за доставку газу. Проте із травня наступного року ціна може зрости.

Чи будуть відключення електроенергії у листопаді

У найближчий період експерти очікують на активні атаки окупантів на українську енергосистему. Проте чи будуть відключення і скільки вони можуть тривати, невідомо. Якщо ситуація буде складною, то енергетикам доведеться використовувати затверджені графіки відключення.

Так, у деяких випадках електроенергії може не бути протягом семи годин поспіль. Однак такі графіки використовують лише за збігу одразу кількох негативних обставин: пошкодження об'єктів генерації, системи розподілу, відсутність можливості швидко провести ремонти та відновити обладнання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше в історії наша держава пройде майбутній опалювальний сезон користуючись газом лише власного видобутку. Україна активно збільшує обсяги накопичення блакитного палива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.11.2023 01:11