Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Ціни на тепличні помідори в Україні сягнули максимуму за останні сім років

Українські тепличні комбінати підвищують ціни на помідори. Таку ситуацію гравці ринку пов'язують із доволі суттєвим зниженням пропозиції тепличних овочів на ринку, попит на які залишається стабільним.

Про це повідомили аналітики EastFruit. За словами самих виробників, вибірки томатів у тепличних комбінатах дещо скоротилися через прохолодну погоду та середньодобову температуру повітря, що поступово знижується.

Аналітики пояснили, що в підсумку представники тепличних комбінатів отримали можливість підвищити відпускні ціни на наявні партії продукції.

Зокрема, на теперішній момент тепличні томати надходять у продаж у діапазоні 55-65 гривень за кілограм залежно від якості та обсягу запропонованої партії, що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Нові ціни в цьому сегменті ринку залишаються найвищими як мінімум за останні сім років моніторингу.

"Причиною такої ситуації, за словами продавців, є обмежена пропозиція томату на ринку. Більшість дрібних виробників зараз практично завершили реалізацію та пропонують томати тільки дрібним гуртом, при цьому якість такої продукції часто невисока. Водночас збори у стаціонарних теплицях теж залишаються малооб'ємними, тому комбінати відпускають продукцію також невеликими партіями", — йдеться в повідомленні.

Аналітики зазначили, що зараз томати закритого ґрунту в Україні вже коштують у середньому на 22% дорожче, ніж за аналогічний торішній період. Щобільше, багато виробників заявляють про свій намір вже наступного тижня зробити чергові спроби підвищити ціни в цьому сегменті, оскільки навіть після подорожчання попит на помідори залишається доволі високим.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що в Україні ціни на картоплю знову різко підскочили вгору. Головна причина — високий попит і низька урожайність на популярний овоч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.10.2024 13:53