Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Де найскладніша ситуація з електроенергією після обстрілів РФ: відповідь Міненерго

Після масштабної атаки на енергетичну інфраструктуру, яку здійснив ворог цієї ночі, найважча ситуація зі світлом у Харкові. Через значні пошкодження у місті залишаються знеструмленими близько 600 тисяч споживачів.

Про це повідомляє Telegram-канал Міністерства енергетики України.

У відомстві наголосили, що енергетики разом з екстреними службами продовжують працювати над усуненням наслідків атак та відновленням електропостачання споживачам. Частково заживлено високовольтні лінії у низці областей. Зокрема, відновлено роботу повітряної лінії електропередачі ПЛ-750 кВ "Дніпровська", яка живить Запорізьку АЕС.

Також, за словами фахівців, локалізовано пожежі на уражених об’єктах генерації (ТЕС та ГЕС) у кількох областях. На ДніпроГЕС, попри значні пошкодження, енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання. Проте електроенергію станція наразі не виробляє. У цей час триває огляд пошкоджень для з’ясування та оцінки масштабів збитків.

У Міненерго заявили, що після проведення аварійних робіт заживлено споживачів у Вінницькій, Львівській областях. У Запорізькій області знято мережеві обмеження, однак є знеструмлення через бойові дії.

Де нестабільна ситуація з електроенергією

У Міністерстві зазначили, що станом на зараз залишаються мережеві обмеження для споживачів на Одещині (обмеження для понад 230 тисяч споживачів) та Дніпропетровщині (відключено 150 тисяч споживачів, обмеження застосовуються для понад 10 тисяч абонентів). На Хмельниччині після масштабного знеструмлення (близько 200 тисяч залишалися без світла) без електроенергії — понад 2000 тисячі абонентів. У цих регіонах тривають відновлювальні роботи.

Також Міненерго повідомило, що найскладніша ситуація — у Харкові, де через значні пошкодження залишаються знеструмленими близько 600 тисяч споживачів. 

"Триває робота над заживленням критичної інфраструктури міста", — йдеться у повідомленні Міністерства.

Як відомо, сьогодні зранку російські ракети знову атакували численні об’єкти в Україні, в тому числі й енергетики. Є влучання і по найбільшій ГЕС України — ДніпроГЕС у Запоріжжі.

Нагадаємо, цієї ночі рашисти також масовано вдарили по Харкову — окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла.

Також внаслідок російської атаки по Запоріжжю у ніч на п'ятницю, 22 березня, загинуло троє людей. Серед жертв — восьмирічна дівчинка та її батько.

За даними Нацполіції, внаслідок нічного масованого обстрілу України 22 березня п’ятеро мирних людей загинули та 26 поранені. Пошкоджено понад 100 будівель, серед яких об’єкти енергоінфраструктури.

Своєю чергою глава європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосив, що усі причетні до масштабної нічної атаки Росії на інфраструктуру України будуть покарані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 17:29