Російський дзюдоїст Махмадбек Махмадбеков. Джерело: росЗМІ

Демарш "на зло кондуктору": всі російські дзюдоїсти відмовилися від участі в Олімпіаді

Жоден російський дзюдоїст не візьме участь в Олімпійських іграх у Парижі цього літа. Вони відмовилися від участі після того, як окремих спортсменів не допустили до змагань.

Про це йдеться у спеціальній заяві, яку опублікувала Федерація дзюдо Росії.

За підсумками третього етапу перевірок Міжнародний олімпійський комітет (МОК) встановив, що вісім "нейтральних" атлетів, які здобули ліцензії у дзюдо та веслуванні на байдарках і каное відповідали умовам нейтралітету — всі вони отримували запрошення на Ігри-2024. На сайті МОК зазначено, що у дзюдо Росія мала 12 квотних місць (сім для чоловіків і п’ять для жінок) для "нейтральних" спортсменів із російським паспортом. Однак перевірки пройшли лише чотири: по два чоловіки та жінки.

Після публікації списку допущених у Федерації дзюдо Росії заявили, що жоден російський дзюдоїст не поїде в Париж.

"Зі 17 дзюдоїстів, які набрали олімпійський рейтинг, МОК допустив до участі в Олімпіаді лише чотирьох. Інші спортсмени змушені залишитися вдома. У цій ситуації президія Федерації дзюдо Росії ухвалила одностайне рішення — команда Росії з дзюдо не прийме принизливих умов і не виступить на Іграх у Парижі у складі, запропонованому чиновниками з Міжнародного олімпійського комітету", — пояснив президент Федерації дзюдо Росії Сергій Соловейчик.

Зараз участь в Олімпіаді у Парижі підтвердили 20 "нейтральних" спортсменів. Ще 16 отримали запрошення, однак участь ще не підтвердили.

Україна здобула чотири ліцензії на Олімпіаду-2024 у дзюдо — змагатиметься у двох чоловічих і двох жіночих вагових категоріях. Ігри в Парижі офіційно розпочнуться 26 липня. У церемонії відкриття змагань росіяни та білоруси участі не братимуть.

Нагадаємо, нещодавно компанія Nielsen’s Gracenote опублікувала оновлений прогноз віртуального медального заліку майбутньої Олімпіади. Згідно з ним Україна здобуде 17 нагород. Спортсменам нашої країни пророкують, зокрема, дві золоті медалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.06.2024 13:39