Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Демократи можуть замінити Байдена іншим кандидатом на президентські вибори у США: наскільки це реально

Після першого раунду дебатів між Джо Байденом і Дональдом Трампом у Демократичній партії США визріла ідея можливої заміни Байдена на іншого кандидата на президентських виборах. На думку багатьох, чинний президент мав непереконливий вигляд під час "суперечок" з опонентом.

Таку інформацію оприлюднило видання The New York Times. Журналісти зазначили, що річ у непереконливому виступі Байдена під час дебатів, зокрема, його регулярних обмовках, слабкому голосі, нездатності виразно подати позицію партії з ключових питань.

"Партії існують для того, щоби перемагати. Людина, яка була на сцені з Трампом, не може перемогти. Страх перед Трампом придушував критику Байдена. Тепер цей же страх підживлюватиме заклики до його зняття як кандидата", — цитують медійники високопоставленого представника штабу Байдена.

"Хлопці, демократам варто висунути когось іншого — поки не пізно", — написав у мережі X Ендрю Янг, який брав участь у праймеріз Демократичної партії 2020 року.

Можливість зміни Байдена іншим кандидатом від Демократичної партії також активно обговорювали представники демократів у вечірніх ефірах провідних американських телеканалів.

Водночас заміна кандидата на президентських виборах на такому пізньому етапі навряд чи реальна технічно.

"Усі 50 штатів уже провели праймеріз, і Байден отримав від них переважну більшість делегатів. Тільки сам Байден може доручити цим делегатам голосувати за когось іншого, оскільки вони зобов'язані голосувати за нього, якщо він не зніме кандидатуру до з'їзду Демократичної партії у серпні цього року", — пояснили аналітики.

Тим часом CNN після дебатів запустило опитування, в якому Байден програє з великим відривом.

Опитування CNN про дебати Байдена та Трампа

Джерело: CNN

Нагадаємо, у травні в американському політикумі з’являлися чутки, що президент Джо Байден влітку може зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів на користь дружини колишнього президента США Барака Обами — Мішель Обами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2024 09:55