Фото: Анна Білоус / vechirniy.kyiv.ua

Держава повністю відбудує "Охматдит", — Шмигаль

Держава повністю відбудує лікарню "Охматдит". Відновлювальні роботи розпочнуться вже зараз.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Міністерство охорони здоровʼя, Міністерство економіки та Міністерство фінансів відразу після трагедії отримали вказівку опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення і допомоги постраждалим", — наголосив він.

За словами міністра, уряд спрямовує з резервного фонду держбюджету 100 мільйонів гривень на першочергові відновлювальні роботи в пошкодженій обстрілом окупантів лікарні. Шмигаль додає, що далі фінансування буде збільшуватись в міру того, як буде підготовлено проект відбудови "Охматдиту". 

"Кожній родині з дітьми, яка постраждала від атаки окупантів у понеділок, 8 липня, разом з ЮНІСЕФ буде виділена допомога у розмірі 10800 гривень на кожного члена родини", — наголосив він.

Водночас президент Володимир Зеленський поставив завдання якнайшвидше знайти локацію для переїзду лікарів та дітей зі зруйнованих та пошкоджених корпусів лікарні. За словами Шмигаля, відповідні локації вже знайдені. Йдеться про Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2. Наразі надано відповідне доручення про початок переміщення людей.

"Щиро дякую усім, хто допомагав боротися з наслідками російського терору. Рятувальникам, медикам, небайдужим громадянам, волонтерам та бізнесу", — додав прем'єр-мініст.

Зокрема, особливу подяку він висловив усім, хто відгукнувся на збір коштів на користь "Охматдиту" через платформу United24.

"Буквально за кілька годин вдалося зібрати 100 мільйонів гривень. Ці ресурси також підуть на відновлення лікарні", — зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, 9 липня керівниця Моніторингової місії ООН із прав людини Даніель Белль повідомляла, що є "висока ймовірність" того, що по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві відбулося "пряме влучання" російської ракети. Це "одна з найбільш кричущих атак" за час усього повномасштабного вторгнення Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.07.2024 16:17