Держприкордонслужба розвиває міжнародну співпрацю

04 СІЧНЯ 2022 11:26

Протягом 2021 року в пунктах пропуску «Бориспіль» та «Київ» (Жуляни) працювали та продовжують свою роботу іноземні експерти, які обмінюються досвідом з українськими прикордонниками. Зокрема фахівці діють в рамках спільної операції «Координаційні пункти».

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ОКПП.

«Експерти залучаються до проведення контролю другої лінії, операцій, спрямованих на протидію нелегальній міграції та виявлення порушників державного кордону за недійсними, підробленими та чужими паспортними документами, а також патрулювання транзитних зон. Всього за 2021 рік пункти пропуску на ділянці відповідальності ОКПП «Київ» відвідали близько 50 іноземних експертів в рамках операції «Координаційні пункти», - йдеться в повідомленні.

"Співпраця з Агенцією Frontex сприяє становленню взаємодії між прикордонними відомствами країн-членів ЄС та України, а також спільній протидії нелегальній міграції та транскордонній злочинності засобами прикордонного контролю. Робота з Frontex триває. Наразі у наших пунктах пропуску вже працює більше 10 іноземних експертів" - розповів помічник начальника ОКПП з міжнародного співробітництва та прикордонно-представницької роботи майор Ігор Горенок.

Фото ОКПП.

Також читайте: Суд присудив 84 мільйони доларів родичам 6 людей, які загинули внаслідок збиття Іраном літака МАУ

Суспільство, 04.01.2022 11:26