Фото: Pixabay

Операторів звʼязку зобовʼязали забезпечити 10 годин роботи мережі без світла

Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій видав розпорядження щодо оновлення вимог робити базових станцій мобільних операторів в умовах воєнного стану. 

Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Зокрема, згідно з новими умовами, мобільні оператори зобов'язані забезпечити доступність мобільного зв’язку під час відключень електроенергії протягом 10 годин замість чотирьох, як було раніше.  

Також у документі наголошується, що до 1 жовтня цього року не менш ніж 60% базових станцій операторів повинні бути забезпечені автономним резервним живленням, до 1 листопада таку умову мають виконати 70%, до 1 грудня — 80%, а до кінця січня 2025 року — 100%.

Крім того, до 1 грудня цього року не менш як 25% базових станцій в кожній області України мають бути підключені до генераторів, які мають запас паливно-мастильних матеріалів або обладнані змінним блоком акумуляторних батарей на перші 72 години.

До того ж з 1 вересня 2024 року всі міжнародні центри комутації, міжміські телефонні станції, транзитні станції та національні точки обміну Інтернет-трафіком, мають бути підключені до стаціонарних або пересувних електрогенераторів із запасом палива або обладнані акумуляторами для роботи протягом перших 72 годин.

Відповідні вимоги стосуються й вузлів спеціальних служб, до яких підключені комунікаційні центри (станції) оперативно-диспетчерських служб, що здійснюють екстрені комунікації за телефонними номерами 101, 102, 103, 104 та 112.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні у другій половині поточного місяця мають завершити ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації. Відповідно після 20 липня можна розраховувати на покращення ситуації з енергетикою та відключеннями світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 17.07.2024 13:55