Фото: kh.vgorode.uа

Деякі уроки проходитимуть у метро: мер Харкова розповів, як навчатимуться школярі у місті

В Україні 1 вересня стартує новий навчальний рік у школах. У Харкові заклади освіти розпочнуть навчальний рік дистанційно. 

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

"Зустрівся з харківськими батьками та педагогами, які виявили бажання обговорити деталі освітнього процесу, в усіх районах міста. В діалозі ми разом скорегували майбутню концепцію навчання, зважаючи на час і реалії, у яких живемо", — розповів він у Telegram.

Мер міста зазначив, що заклади загальної середньої освіти почнуть навчальний рік у дистанційному режимі. При цьому кілька разів на тиждень школярі зможуть навчатися офлайн у метро.

"Паралельно з цим працюватиме офлайн-формат, згідно з яким кілька разів на тиждень діти очно відвідуватимуть заняття у безпечних приміщеннях метрополітену", — пояснив він.

За його словами, станом на вчорашній день у Харкові сформовано вже 60 таких класів на 1003 дитини. Проте до першого вересня є ще кілька днів, тож робота у цьому напрямку триває.

"Дякую всім, хто долучився, за конструктив та зацікавленість! Впевнений, що це рішення — наш перший спільний і вагомий крок назустріч мирному життю", — додав він.

Нагадаємо, раніше голова Міністерства освіти та науки Оксен Лісовий розповів, скільки дітей в Україні повернуться до очного навчанняЗагалом з 1 вересня за парти сядуть близько 500 000 дітей.  

Додамо, українські школи працюватимуть у трьох форматах навчання, залежно від того, який рівень захисту має будівля. Загалом МОН пропонує три формати навчання: очну, змішану та дистанційну. Рішення про те, у якій формі відбуватиметься навчання, ухвалюватимуть обласні військові адміністрації та засновники закладів освіти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.08.2023 17:07