Фото: росЗМІ

Диверсійні групи РФ активізувались на кордоні однієї з областей

Російські загарбники активізували диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) поблизу кордону з Харківською областю. У цьому регіоні зросла кількість ворожих обстрілів.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. Він наголосив, що активність окупантів фіксується упродовж останніх кількох тижнів.

"Раніше найбільше ми їх фіксували по Сумському напрямку. А за останні кілька тижнів ми бачимо зміну напрямку, а саме — Харківщина. Ворог за останні кілька тижнів більш активно використовує ДРГ саме по Харківській області", — заявив Демченко.

Речник ДПСУ переконаний, що окупанти змінили напрямок застосування ДРГ, оскільки зрозуміли, що "на Сумському напрямку у них нічого не виходить".

Демченко зауважив, що на прикордонні Харківщини значно зросла кількість ворожих обстрілів. При цьому вони не вщухають також у прикордонних районах Чернігівської й Сумської областей.

Варто додати, що 10 жовтня у Центрі національного спротиву попереджали, що загарбники мають намір посилити диверсії на українському кордоні у Сумській області. В Бєлгородську область РФ для цього вже прибули спецпідрозділи головного управління Генштабу російських збройних сил. 

Нагадаємо, у кінці серпня російські диверсійно-розвідувальним групам намагалися перетнути український кордон у Чернігівській області. Наближення до контрольної смуги з різних боків двох озброєних груп бойовиків помітив вартовий посту спостереження. Після цього зав’язався стрілецький бій. Ворог зазнав втрат і відступив.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 22:42