Дмитро Лубінець. Джерело: соцмережі омбудсмена

Для українців у російській окупації запустили новий сервіс, — Лубінець

Сервіс "Ти в Україні" запрацював для українців, які зараз живуть на тимчасово окупованих Росією територіях. Це потрібно, щоби люди залишалися на зв'язку та перебували в курсі всіх подій. Там також можна дізнатися, як посилити власну безпеку в окупації.

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Dovidka.info спільно з рухом спротиву на тимчасово окупованих територіях "Жовта стрічка" запустили сервіс "Ти в Україні" для українців у тимчасовій окупації. Тут можна отримати посилання на безплатний якісний VPN та безпечний браузер для мешканців тимчасово окупованих територій, щоби залишатися на зв’язку з Україною. Також сервіс надає корисні матеріали про інформаційну безпеку", — йдеться у повідомленні.

Як скористатися сервісом:

  • перейдіть на сайт за посиланням;
  • заповніть коротку форму;
  • дочекайтеся підтвердження та отримайте інструкції з підключення до VPN і безпечного браузера, який працює на тимчасово окупованих територіях.

Раніше в Офісі омбудсмена пояснили алгоритм дій для пенсіонерів із тимчасово окупованих територій, якщо їм зупинили виплату пенсії. Для того, аби пройти процедуру віддаленої ідентифікації:

  • необхідно зайти на вебпортал Пенсійного фонду України та авторизуватися за допомогою "Дія.Підпис" або електронного підпису, виданого банком;
  • далі на веб-порталі обрати розділ "Заява на ідентифікацію в режимі відеоконференції", заповнити усі поля позначені зірочкою та вибрати найбільш зручний для вас спосіб відеозв'язку (Google Meet, Zoom чи інші платформи).

"Процедура відеоідентифікації відбудеться не раніше ніж за 10 робочих і не пізніше ніж 30 календарних днів з дати подання заяви", — зазначив Лубінець.

Нагадаємо, раніше прес-служба Міністерства юстиції України повідомляла, що громадяни України, які примусово отримали російські паспорти на окупованих територіях, не нестимуть відповідальності. Такі документи не мають жодної юридичної сили та не визнаються ніде, крім окупованих територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.10.2024 10:43