Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Для захисту від дронів: Зеленський назвав пріоритет для України в боротьбі з ворожими безпілотниками

Україна активно працює над забезпеченням усіх регіонів системами радіоелектронної боротьби (РЕБ). Це потрібно для захисту від рашистських дронів. Такі системи є пріоритетом української влади 2024 року.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

Він зазначив, що сьогодні заслухав доповіді ситуації на фронті, від військових, а також звіти від Міністерства внутрішніх справ, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, регіональних влад щодо роботи протиповітряної оборони.

"Від початку року й по цей час збито вже 359 "шахедів". Влучність наших захисників неба, робота радіоелектронної боротьби, підтримка кожного з наших партнерів щодо повітряного щита — це буквально порятунок життів. Працюємо, щоби додати більше ефективності нашим мобільним вогневим групам та щоб ще більше регіонів України отримали захисні системи РЕБ. Це — один із пріоритетів року", — наголосив Зеленський.

Оскільки Росія використовує проти українців дрони та ракети, в Україну з'явилася потреба в засобах радіоелектронної боротьби. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що Україна має амбіції перевести виробництво РЕБ на ринкові рейки та відкрити його для підприємців.

Окрім того, за словами Федорова, в Україні можуть створити окрему бригаду зі систем радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо міністр із цифрової трансформації Михайло Федоров також розповідав, що невдовзі в Україні очікується поява покращеної версії морського дрона Magura. Крім того, Україна наздогнала Росію за кількістю безпілотників-камікадзе дальнього радіуса дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 20:53