Михайло Федоров. Скріншот із відео

Україна наздогнала Росію за кількістю дронів дальньої дії, — міністр Федоров

Невдовзі в Україні очікується поява покращеної версії морського дрона Magura. Крім того, Україна наздогнали Росію за кількістю безпілотників-камікадзе дальнього радіуса дії.

Про це повідомив міністр із цифрової трансформації Михайло Федоров у подкасті "Слон".

"Якщо говорити про нішу "шахедів" і дальніх дронів, я просто процитую Буданова. Він декілька днів тому в інтерв'ю сказав, що у нас є паритет за цими дронами. Я скажу, що це правда. У нас до десяти виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе", — зазначив він.

Федоров додав, що виробництво безпілотників дальнього радіуса дії обмежується тільки фінансуванням. Але виробництво продовжує масштабуватися.

"Можна виробляти тисячі цих дронів. Уже вироблені тисячі, майже щодня десь щось палає на території Росії. І це можна масштабувати. За пів року ми наздогнали Росію за кількістю. Росія повинна розуміти, що ми будемо далі масштабуватися, і ми тільки розпочали", — заявив міністр.

За його словами, партнери України також дивляться, як дрони розвантажують системи протиповітряної оборони.

Також Федоров анонсував появу покращеної версії морського дрона Magura. Зокрема, 2024 року очікується "новий технологічний стрибок" у їх розробці.

"Ми не можемо показати, але є човен, що є певною платформою та який готується до нових застосувань з новими сюрпризами", — зазначив він.

Як відомо, на озброєнні української армії вже десятки дронів вітчизняного виробництва. Йдеться не лише про безпілотні літальні апарати, але й про надводні дрони.

Нагадаємо, що турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 16:18