Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Доплати захисникам під час війни: Кабмін ухвалив важливе рішення

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка внормовує питання щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Усі, хто залучений до захисту України, отримуватимуть доплати під час війни. Сьогодні на позачерговому засіданні уряду ухвалили постанову, яка внормовує питання справедливих щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників", — повідомив прем'єр

За словами очільника уряду, на час дії воєнного стану розмір доплат становитиме 30 тисяч гривень щомісяця.

"Для осіб, які здійснюють оперативне управління військовими частинами та підрозділами на відстані, доплати можуть становити 50 тисяч гривень. А для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях — 100 тисяч гривень", — написав Шмигаль.

Також встановлюються щомісячні доплати для строковиків і курсантів у розмірі шість тисяч гривень і 2 350 тисячі гривень відповідно.

Нагадаємо, 30 червня президент України Володимир Зеленський підписав закон №9342 про доплати та відпустки військовослужбовцям під час воєнного стану. Документ передбачає відпустки та виплати строковикам, курсантам, доплати обмежено придатним, пораненим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.08.2023 19:56