Фото: Facebook Оксани Жолнович

Допомога ВПО: у Мінсоцполітики зробили заяву щодо майбутніх виплат

Попри повномасштабну війну Україна фінансово підтримує своїх громадян. Зокрема, вразливі категорії внутрішньо переміщених осіб (ВПО) продовжуватимуть отримувати грошові виплати у 2025 році.

Таку заяву зробила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Укрінформу".

"Ми зараз працюємо над тим, щоб запровадити більш універсальну базову соціальну допомогу. Окремо залишається допомога для ВПО. Ми її не рухаємо, будемо її продовжувати для вразливих категорій", — зазначила вона.

Йдеться про ВПО пенсійного віку, переселенців з інвалідністю та тих, у кого маленький дохід. Тобто, ці категорії людей продовжуватимуть отримувати грошову допомогу у розмірі до трьох тисяч гривень.

"Паралельно ми будемо створювати нові, більш універсальні види допомоги для того, щоби не множити велику кількість допомог", — підкреслила Жолнович.

Посадовиця зауважила, що наразі в Україні 4,5 мільйона ВПО. За її словами, багато з них вже облаштувалися на новому місці та не потребують екстреної допомоги.

"Є сенс дивитися на інші види підтримки. Наприклад, для багатодітних або малозабезпечених сімей ми зберігаємо відповідну допомогу", — пояснила міністр.

Нагадаємо, нещодавно програма розвитку Організації об’єднаних націй в Україні й Агентство ООН у справах біженців розпочали новий проект — "Протимінна діяльність та повернення внутрішньо переміщених осіб на Півдні України". Програма триватиме до серпня 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.08.2024 19:20