Фото: Telegram Андрія Нєбитова

Допомогали ухилятися від служби: на Київщині викрили начальника військкомату та керівника ВЛК

У Київській області начальник одного з територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки та керівник військово-лікарської комісії допомагали чоловікам призовного віку ухилитися від служби. Також фігуранти сприяли незаконному переправленню осіб через державний кордон.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області.

Поліція встановила, що правопорушники забезпечували ухилянтів всіма необхідними документами. Фігуранти оформлювали тимчасове посвідчення військовозобов’язаного щодо визнання непридатності до військової служби з відміткою про зняття з військового обліку. Вартість "послуги" для однієї особи становила 7,5 тисяч доларів США. 

"Працівники управління міграційної поліції Київщини спільно із співробітниками СБУ провели санкціоновані обшуки та вилучили речові докази, які підтверджують вчинення злочинної діяльності", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зауважили, що зловмисникам загрожує до дев'яти років за ґратами. 

затримання військкома

Фото: Telegram Андрія Нєбитова

Нагадаємо, 22 серпня командира відділення військкомату у Вінницькій області правоохоронці викрили в одержанні хабаря. Наразі фігуранту обрано запобіжний захід. За даними слідства, головний сержант за неправомірну вигоду в сумі 2000 доларів США передав військовозобов'язаним 70 офіційних, але не заповнених, бланків повісток з наявними на них підписом військового комісара та гербовою печаткою. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 20:59