Ентоні Блінкен / скріншот з відео

Дозвіл Байдена обстрілювати територію РФ: Блінкен підтвердив слова президента США

Україна справді отримала дозвіл від лідера Сполучених Штатів Джо Байдена використовувати передану американську зброю для ударів по території Російської Федерації.

Таку заяву зробив державний секретар США Ентоні Блінкен під час прес-конференції.

За його словами, після початку наступу окупантів на Харківську область Київ запросив у Вашингтона дозвіл на використання зброї США для оборони. Це стосується атак на російських солдатів, які зосереджені за межами українського кордону.

"Це дійшло до президента (Джо Байдена, — ред.), і, як ви вже чули, він схвалив використання нашої зброї з цією метою. Надалі ми продовжуватимемо робити те, що робили, тобто, при необхідності, адаптуватися і пристосовуватися", — підкреслив Ентоні Блінкен.

Раніше прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що Україна отримала від Сполучених Штатів дозвіл на використання американської зброї для ударів по території Росії.

Зауважимо, раніше американський чиновник у коментарі The Washington Post заявляв, що Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати передані ними системи протиповітряної оборони на території країни-агресорки Росії.

Він наголосив, що на сьогодні у цьому питанні для України з боку Сполучених Штатів немає жодних обмежень. Проте американські ППО на території Росії українські бійці можуть застосовувати тільки тоді, коли є загроза з боку агресора.

Нагадаємо, радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Юрій Сак заявив в інтервʼю Bloomberg, що Україна вже використовувала надані Великою Британією далекобійні ракети Storm Shadow. Їх застосовували для ударів по об'єктах на території Росії.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський наголосив, що рішення США щодо використання переданої зброї — це крок вперед, а для Києва можливість захистити людей, які живуть на прикордонних територіях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2024 17:01
Ентоні Блінкен / скріншот з відео