Фото ілюстративне зі соцмереж

Дванадцятий пакет санкцій проти Росії: журналіст розповів, коли за нього голосуватимуть

Європейський Союз наступного тижня проведе голосування за 12 пакет санкцій проти Росії. Австрія погодилася зняти свої обмеження щодо нього.

Про це заявив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у соцмережі X (колишній Twitter).

"Австрія зняла свій резерв. Російські санкції мають офіційно ухвалити цього тижня", — написав він.

Раніше Йозвяк повідомляв про те, що посли Європейського Союзу не змогли погодити новий пакет санкцій проти Росії, але цього разу не через Угорщину. Цьому перешкоджала Австрія, яка вимагає від України виключити банківську групу Raiffeisen Bank International з переліку міжнародних спонсорів війни.

Згодом стало відомо, що Австрія наклала "резерв для вивчення" нового пакету санкцій.

"Резерв для вивчення" — це коли керівництво країни просить додатковий час, щоби вивчити юридичний дрібний шрифт перед тим, як підписувати рішення Євросоюзу.

Новий пакет санкцій проти Росії більшим чином зосереджений на заходах з боротьби з обходженням обмежень і містить заборону на постачання російських алмазів.

Нагадаємо, 15 грудня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що лідери країн Європейського Союзу погодили 12 пакет санкцій проти Росії. За його словами, він може стосуватися експорту зварювальних апаратів, хімікатів, оборонних технологій і ліцензування програмного забезпечення, а також запровадження ембарго на російські алмази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 22:11