Фото: соцмережі

Екс-голова правління "Євробанку" постане перед судом за привласнення 420 млн грн

Державне бюро розслідувань (ДБР) скерувало до суду обвинувачення щодо екс-керівництва "Євробанку", яке привласнило 420 мільйонів гривень коштів вкладників.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Відомо, що протягом 2009-2016 років високопосадовці банку укладали фіктивні договори купівлі-продажу цінних паперів, кредитних та іпотечних договорів з підконтрольними компаніями. В такий спосіб вони заволоділи активами "Євробанку" на суму понад 420 мільйонів гривень. Кошти вони переводили на рахунки підконтрольних компаній та привласнювали.

"Для надання підробленим договорам законного вигляду, серед іншого, як заставне майно фігуранти використовували земельні ділянки та офісні приміщення за завищеною вартістю", уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що колишні голова правління банку та його заступник обвинувачуються у привласненні, розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, працівники ДБР повідомили про підозру колишньому депутату Державної думи Російської Федерації 6 скликання Магомеду Гаджиєву, який у 2014 році підтримав рішення щодо незаконного входження АР Крим до складу Росії. Відомо, що цей російський депутат проголосував за закон РФ "Про ратифікацію договору між РФ і республікою Крим про прийняття до Російської Федерації республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб’єктів", відомий як "Договір про анексію Криму".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.01.2024 11:27