Фото: ілюстративне. Джерело:Міненерго

"Енергоатом" спростував інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС

У середу, 4 вересня, на Південноукраїнській атомній електростанції не було жодних аварій. Інформацію, яка поширювалася у медіа зранку неправдива.

Про це повідомляє прес-служба "Енергоатому".

"В роботі одного з енергоблоків станції виявлено зауваження, після чого він був розвантажений на 33% від номінальної потужності — відповідно до регламенту через наявність зауваження", — йдеться у повідомленні.

Так, це зауваження буде усунуте після того, як фахівці "Укренерго" відновлять пошкоджені лінії енергопостачання та забезпечать можливість видачі електроенергії до об'єкта. Водночас ця подія не має жодного зв'язку із проведенням ремонтної кампанії на атомних станціях.

"Зазначена ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли інфраструктури Укренерго і супроводжувались значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були підʼєднані енергоблоки, з відключенням енергоблоків від мереж", — наголосили в "Енергоатомі".

Зокрема, у прес-службі закликали громадян довіряти виключно офіційній інформації. 

Зауважимо, що інформацію щодо аварії на Південноукраїнській АЕС поширив на своїй Facebook-сторінці директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

"З двох незалежних джерел: знов аварія на Південноукраїнський АЕС. Дві зайві черги відключень від Укренерго сьогодні, бо енергоблок на 600 МВт знизив видачу. Скоріш за все, наступного тижня піде в ремонт", — зазначав посадовець.

Нагадаємо, раніше постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні відправило офіційну ноту на адресу Міжнародного агентства з атомної енергії. У ній йшлося про те, що масована ракетна атака Росії 26 серпня була спрямована на порушення роботи атомних електростанцій України. Внаслідок обстрілу було відключено від мережі декілька блоків Рівненської АЕС та знижено потужність Південноукраїнської АЕС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.09.2024 14:46