Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

До бюджету України з початку року від оренди держмайна надійшло понад 200 млн грн

З початку 2024 року Фонд державного майна (ФДМУ) залучив до загального бюджету України понад 200 мільйонів гривень. Цю суму отримали від оренди держмайна. 

Про це повідомив голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

"Понад 200 мільйонів гривень від оренди держмайна. Така сума надійшла в держбюджет за неповний перший квартал 2024 року. Від офісних приміщень та гаражів до складів та магазинів — перелік об’єктів оренди найрізноманітніший", — заявив він.

За його словами, наразі до аукціонів готують близько 40 лотів у різних регіонах України. Їхня сумарна площа налічує 9,4 тисячі квадратних метрів. Серед них найбільше активів зосереджено на Полтавщині. Це 32 лоти загальною площею понад 5,4 тисячі квадратних метри.

"Інші — розташовані у Києві та Київській області, на Дніпропетровщині, Львівщині, Харківщині, Хмельниччині та Черкащині. Фонд уже здає вісім мільйонів квадратних метрів і на сьогодні потенційними об'єктами для оренди є ще понад 2,5 мільйона квадратних метрів держмайна по всій країні", — заявив посадовець.

Нагадаємо, ​на початку лютого Фонд державного майна України розпочав процедуру приватизації державної частки торговельно-розважального центру Ocean Plaza. Всі отримані кошти спрямують на відновлення країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.03.2024 21:46