Фото ілюстративне зі соцмереж

"Ганебний вчинок, який використали російські помийки": у ТЦК Харкова оприлюднили свою версію конфлікту на блокпосту

У п’ятницю, 25 жовтня, в Харкові під час роботи групи оповіщення територіального центру комплектування та соціальної підтримки стався напад на особовий склад групи, яка складалася з військовослужбовців і правоохоронців.

Про це повідомили в Харківському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

"Цей ганебний кримінальний вчинок здійснив громадянин, який перебував за кермом і зухвало відмовився виконати законні вимоги надати свої військово-облікові документи для перевірки. Потім цей громадянин розпочав небезпечно маневрувати на автомобілі, пошкодив декілька автомашин групи оповіщення та здійснив наїзд на людей, травмувавши трьох військовослужбовців", — йдеться в повідомленні.

У ТЦК додали, що нападника на місці затримали правоохоронці, тривають відповідні процесуальні дії. Життю військовослужбовців загроз не має, травмованим надається медична допомога.

Правопорушник вів пряму трансляцію у соціальній мережі окремих епізодів спровокованого ним конфлікту з метою дискредитації військовослужбовців та процесу мобілізації. За словами військових, відповідно підібрані та відредаговані частини відео зараз поширюються ворожими й окремими українськими інформаційними ресурсами з коментарями й описами, які спотворюють і перекручують дійсність.

"Показово, що російські інформаційні помийки оперативно використали резонанс цієї кримінальної події для подальшого просування своїх наративів. Зокрема, поширюються дезінформація про "перекриття" або "блокування" Харкова, що, як і зазвичай, не відповідає дійсності", — наголосили в ТЦК.

Там також закликали до інформаційної гігієни та громадянської відповідальності та запевнили, що всі правові оцінки дадуть слідчі органи та суд.

"Військовослужбовці, які здійснюють оповіщення військовозобов’язаних, — це посадові особи, які виконують службові обов’язки у воєнний час відповідно до вимог чинного законодавства", — підсумували в харківському ТЦК.

Нагадаємо, що раніше Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону розпочала досудове розслідування за фактом можливих протиправних дій з боку військових, які "під час зупинки транспортних засобів і перевірки військово-облікових документів з особливою зухвалістю завдали тілесних ушкоджень громадянину".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.10.2024 19:36