Фото: Telegram-канал Офісу генпрокурора

Генпрокурор відреагував на розстріл українських військових в Курській області

Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо ймовірного розстрілу девʼяти українських військовополонених в Курській області.

Відповідне повідомлення опубліковано у Telegram-каналі Офісу.

Там зазначили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та міжнародним злочином. Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

"Робимо все, аби ідентифікувати та покарати всіх винуватців злочинів, які країна-агресор чинить проти України та українців", — йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Раніше аналітики DeepState інформували, що російські окупанти знову порушили правила та звичаї ведення війни, розстрілявши дев’ятьох українських військових у Курській області. Наші бійці мали обмежену кількість боєприпасів, тож вимушено здалися.

Своєю чергою міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що жорстокі вчинки російських окупантів є грубим порушенням міжнародного права. Тому світова спільнота повинна жорстко відреагувати на страти росіянами українських воїнів.

Нагадаємо, 13 жовтня президент України Володимир Зеленський опублікував відповідний пост у своїх соціальних мережах, в якому зазначив, що лише за цей тиждень росіяни застосували проти України близько 900 керованих авіаційних бомб, понад 40 ракет і 400 ударних дронів різних типів. Рашистський терор щодо України триває.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 15:40