Фото ілюстративне: Джерело: newsgeorgia

Грузія отримала статус кандидата на членство в ЄС, але з певними умовами

Європейський Союз підтримав надання Грузії статусу кандидата на членство. Але така підтримка відбулася з певними умовами.

Про це заявила в середу, 8 листопада, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на брифінгу в Брюсселі.

Єврокомісія рекомендувала надати Грузії статус кандидата з умовами проведення реформ для переходу до наступного кроку.

"Єврокомісія рекомендує надати Грузії статус кандидата з тієї точки зору, що необхідно провести деякі реформи", — заявила фон дер Ляєн.

Минулого року Європейська рада відмовилась надавати Грузії статус кандидата на членство в ЄС, обмежившись визнанням європейської перспективи.

У Євросоюзі очікують, що країни, які прагнуть стати членами ЄС, узгоджуватимуть із ним свою зовнішню політику, зокрема, у питанні санкцій.

За неофіційними даними, Єврокомісія планувала рекомендувати лідерам ЄС надати кандидатство Грузії, але з певними умовами для переходу до наступного кроку — відкриття переговорів.

Нагадаємо, що Європейська комісія 8 листопада презентувала звіт про прогрес, досягнутий Україною й іншими країнами-претендентами на вступ до блоку. У документі рекомендується розпочати переговори щодо вступу нашої країни в Європейський Союз. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн наголосила, що Україна вже виконала 90% реформ, яких від неї очікував ЄС. Водночас умовою є продовження виконувати незавершені реформи надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.11.2023 14:02