Фото ілюстративне. Джерело: Харківська міська рада

Хотіли оточити Харків за три доби: ЗМІ оприлюднили плани Росії

Російські загарбники мали намір за три доби вийти на східні кордони Харкова та взяти місто під вогневий контроль. Вони розробили спеціальну наступальну операцію на Харківському напрямку, яку розпочали раніше від попередньо запланованого.

Воєнні плани рашистів опублікував The Economist. За інформацією журналістів, Росія планувала розпочати наступ на Харківському напрямку 15-16 травня, проте з невідомих причин наказ про атаку з’явився на тиждень раніше.

Військове командування російських окупантів визначило два напрямки атаки по обидва боки Печенізького водосховища.

План наступу на Харків

Джерело: DeepState

Біля села Борщова загарбників зупинив швидко перекинутий підрозділ 92 бригади, яка відкинула їх на 10 кілометрів від початкової цілі. На Вовчанському напрямку росіяни планували прорватися аж до Печенігів: тут вони досягнули часткового успіху через непідготовленість оборони.

Генштаб ЗСУ повідомив 20 травня, що на Харківському напрямку кількість боєзіткнень порівняно з минулою добою знизилася майже вдвічі. Окупанти зробили п’ять спроб прорвати оборону наших військ у районах Стариці, Липців та Вовчанська. Бої тривають у трьох локаціях регіону, ситуація контрольована. Наші воїни в окремих районах провели штурмові дії, продовжуються заходи щодо посилення стійкості оборони.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Росія зосереджує обмежені, малоукомплектовані та незгуртовані сили на Сумському напрямку. Навіть таке угруповання зможе досягнути ймовірно бажаного ефекту відтягування та закріплення українських військ на міжнародному кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2024 07:54