Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Хворі на COVID-19 або грип можуть дистанційно оформити тимчасову непрацездатність: як це зробити

В Україні пацієнти з симптомами COVID-19, грипу або гострих інфекційних захворювань на період дії воєнного стану мають право дистанційно оформити тимчасову непрацездатність терміном на п'ять календарних днів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, для цього потрібно звернутися до лікаря за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку.

Надалі лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність на вказаний період. Зокрема, за потреби лікар під час онлайн-консультації випише електронний рецепт.

"Це можливо навіть якщо пацієнт звертається до лікаря дистанційно вперше. Винятком є пацієнти, які проходять замісну підтримувальну терапію", — зауважили у міністерстві.

Якщо ж дію медичного висновку про тимчасову непрацездатність потрібно продовжити на період, який перевищує п'ять календарних днів, то пацієнт обовʼязково має здійснити візит до лікаря.

"У разі хвороби неодмінно звертайтеся по фахову допомогу — очно або дистанційно!" — закликали у МОЗ.

Нагадаємо, на початку серпня заступник міністра охорони здоровʼя, головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомляв, що на території України циркулює декілька підтипів COVID-19. Серед них — штам FLiRT, від якого в Івано-Франківській області померла 80-річна жінка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.09.2024 11:24