Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Ідея Макрона про відправлення військ в Україну знайшла підтримку у деяких країнах, — посол Франції

Пропозиція президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправлення військ в Україну знайшла підтримку у деяких країнах, адже "зараз немає червоних ліній і не треба утримуватися від чогось".

Таку заяву зробив посол Франції в Україні Ґаель Весьєр на Київському безпековому форумі.

На думку Франції, як заявляє посол, зараз немає червоних ліній, "навіть якщо буде необхідність щодо присутності військ в Україні".

"Ми можемо сказати, що це не виключається. Для нас це дуже потужний сигнал про те, що ми підсилюємо підтримку Україні. Не будемо себе стримувати якимись межами", — йдеться у заяві Весьєра.

Посол також наголосив, що для Франції в правовому полі Російська Федерація не є ворогом, а опонентом, на якого вона не збирається нападати.

"Але ми вже готові зробити все потрібне, щоб підтримати Україну. Ось що ми намагаємося зробити. Це не щось узгоджене з нашими друзями та партнерами. Це те, що ми думаємо, але є деякі країни, які зацікавили ці ідеї. Це обговорюється", — додав Весьєр.

Нагадаємо, 27 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України, що Північноатлантичний альянс може відправити війська для допомоги Україні. Однак наразі відсутня єдина думка стосовно цього питання.

Своєю чергою радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу у понеділок, 18 березня, заявив, що президент Франції має повне право висловлювати свою позицію з цього приводу, зазначивши, що не може говорити за нього. Проте, як він підкреслив, США зі свого боку не планують ухвалювати подібне рішення.

Раніше міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що введення військ країн Заходу в Україну може призвести до Третьої світової війни. Водночас очільник МЗС Італії наголосив, що його країна захищає міжнародне право і свободу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.03.2024 21:15