Фото: Pixabay

Ізраїль готується до військової операції в Лівані, — Bild

Ізраїль найближчим часом планує розпочати військову операцію проти ліванського угрупування "Хезбола". Іноземних громадян закликають негайно евакуюватись з Лівану.

Як повідомляє Bild, посилаючись на дипломатів західних країн, бойові дії в Лівані можуть початись на третьому, або четвертому тижні липня.

Зазначається, що Німеччина та Саудівська Аравія вкотре закликали своїх громадян виїхати з Лівану через можливий початок бойових дій в країні. Наразі на кордоні з Ліваном ЦАХАЛ посилив угруповання, а ізраїльські солдати відпрацьовують бої у горах та міських умовах.

За словами аналітика інституту національної безпеки та сіоністської стратегії "Місгав" Ашара Фредмана, ситуація може швидко загостритися, а дипломатичне розв'язання питання не виключить збройного конфлікту у найближчі два роки.

Він додає, що Єрусалим може розпочати наступ на угруповання "Хезбола" у Лівані, проте це може потягти за собою ризик прямого конфлікту між Ізраїлем та Іраном, який підтримує ліванське угруповання. Водночас, за його словами, Сполучені Штати Америки можуть підтримати удар по Ірану, адже Тегеран намагається покращити свій ядерний потенціал. 

"Іран може дати вказівку своїм маріонетковим організаціям атакувати Ізраїль, що може призвести до великої війни в регіоні", — наголосив він.

Видання зазначає, що ситуація може вийти з-під контролю. Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін припустив, що провокації "Хезболли" можуть втягнути ізраїльтян і ліванців у небажану війну.

Нагадаємо, 24 червня прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу повідомляв, що активні бойові дії у Секторі Газа згортаються, адже Ізраїль готується до протистояння з ліванським угрупуванням "Хезбола". Єрусалим передислокує війська на північний кордон країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.07.2024 11:08