Фото: соцмережі

Ізраїль продовжив соціальну та медичну допомогу біженцям з України до кінця року

Ізраїль продовжив надання соціальної та медичної допомоги для біженців з України. Програма діятиме щонайменше до кінця поточного року.

Про це йдеться у заяві радника Офісу глави ізраїльського уряду Дмитра Гендельмана.

Зазначається, що за ініціативи прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та міністра фінансів Бецалеля Смотрича відбулася зустріч щодо постійної підтримки українців, які покинули територію України через вторгнення Росії.

На засіданні було ухвалено рішення про продовження допомоги біженцям до кінця 2023 року.

"Згідно з дорученням прем’єр-міністра та за погодженням з міністром фінансів було вирішено продовжити до кінця року соціальну та медичну допомогу біженцям з України", — йдеться у повідомленні.

За словами представників Ізраїлю, йдеться про 14213 громадян України, з яких 3600 старше 65 років і близько 1500 — діти. Уряд країни виділить на це 100 мільйонів шекелів (17 мільйонів доларів).

"Прийняте рішення свідчить про дотримання урядом принципу "Тіккун Олам" — корекції світу, який втратив гармонію. Це наше співчуття до людей, які покинули батьківщину і дім", — наголосив генеральний директор Офісу прем'єр-міністра Йоссі Шель.

Нагадаємо, у червні Міністерство внутрішніх сил Ізраїлю ухвалило рішення про продовження терміну перебування для громадян України. Це стосується лише тих українців, які легально перебували в Ізраїлі станом на 24 лютого 2022 року, а також тих, хто в’їхав в країну пізніше. Для продовження терміну дії туристичної візи не потрібно звертатися до відділень МВС Ізраїлю. Це рішення діятиме до 31 січня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.08.2023 14:21