Фото: Офіс президента

Кабмін анонсував запуск гарячої лінії з питань енергетики та нульові кредити на сонячні станції

Вже у суботу, 20 липня, Кабінет міністрів України планує запустити гарячу лінію з питань енергетики. Також уряд анонсував пільгове кредитування на сонячні та вітрові електростанції.

Про це за підсумками спільного брифінгу з урядовцями, представниками місцевої влади та дипломатами повідомив Офіс президента.

В Офісі заявили, що гаряча лінія працюватиме за номером 15-49.

Також представники уряду закликали представників місцевої влади поширити інформацію у громадах про програми кредитування та зменшення кількості дозвільної документації для підключення додаткової генерації.

Зокрема, у межах кредитної програми "5-7-9" Міністерство економіки запровадило проекти з фінансування генерації для бізнесу на суму до 150 мільйонів гривень та для ОСББ і ЖЕК — до 5 мільйонів гривень. Також із 20 липня українці зможуть оформити кредит під 0% на сонячні та вітрові електростанції.

Раніше народні депутати підтримали скасування імпортного мита та податку на додану вартість (ПДВ) на обладнання, необхідне для енергетики та сектору розмінування.

Нагадаємо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що у вересні-жовтні є шанси уникнути відключень світла. Такий сценарій можливий, якщо не буде масованих обстрілів енергетики з боку Російської Федерації. 

Додамо, в Україні не будуть проводити вимірювання фактичного рівня споживання. "Дні без відключень" для кожної області, які анонсували минулого тижня, скасували. Причина — значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.07.2024 23:09