Фото ілюстративне. Засідання Кабміну. Джерело: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Кабмін збільшив видатки на оборону майже на 500 млрд грн: куди спрямують кошти

У п’ятницю, 20 липня, уряд збільшив цьогорічні видатки на оборону на суму 495,3 мільярда гривень. Кошти передбачені для всіх силових структур України.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

"Кабінет міністрів схвалив проект закону "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2024 рік" щодо фінансового забезпечення сектору безпеки й оборони на суму 495,3 мільярда гривень", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з цієї суми 373,7 мільярда гривень спрямують в українське оборонне відомство, з яких 269,5 мільярда гривень — на грошове забезпечення військовослужбовців і одноразову грошову допомогу в разі загибелі або інвалідності захисників України.

Також понад 47 мільярдів гривень скерують на закупівлю та модернізацію озброєння, військової техніки та боєприпасів. На тилове забезпечення передбачено 4,7 мільярда.

Понад 40 мільярдів гривень спрямують на будівництво фортифікаційних споруд силами Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту. Додатково 8,9 мільярда гривень надійде на фінансове забезпечення діяльності Державної спеціальної служби транспорту.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський і Верховна Рада України незабаром знову продовжать термін дії воєнного стану та мобілізації. Ймовірно, це відбудеться щонайменше до 9 листопада 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.07.2024 14:16