Фото: росЗМІ

Канада передасть Україні конфіскований російський літак Ан-124

Канада передасть Україні транспортний літак АН-124, який був конфіскований у країни-агресорки Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час спільної прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

"Минулої весни російський "Антонов" приземлився в аеропорту Пірсон, у Торонто. Щойно він приземлився  ми негайно його затримали", — розповів він.

Трюдо наголосив, що Оттава конфіскувала літак для передачі Україні.

"Сьогодні, завдяки законодавству, яке ухвалили, ми конфіскуємо цей літак, який був у власності Росії, і розпочинаємо процес передачі у власність України, щоб він більше не використовувався Росією",  наголосив Трюдо.

Зауважимо, раніше Канада ухвалила механізм конфіскації активів РФ на користь України. У червні минулого року там було ухвалено зміни до Закону "Про спеціальні економічні заходи" (Special Economic Measures Act), якими була створена можливість конфіскації та використання російських активів для допомоги Україні.

Нагадаємо, 10 червня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо прибув до Києва з офіційним візитомПрем'єр-міністр перебуває в Україні разом із віце-прем'єр-міністеркою Христею Фріланд.

Крім того, 10 червня Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Його вартість становить 500 мільйонів канадських доларів (близько 400 мільйонів доларів США).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 18:17