Олаф Шольц. Джерело: Fscebook

Канцлера Шольца жорстко розкритикували в Німеччині через Україну

У суботу, 7 вересня, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок звинуватила соціал-демократів канцлера Олафа Шольца у послабленні підтримки України. Річ у тому, що регіональні лідери його партії вагаються щодо необхідності постачання зброї.

Про це повідомила агенція DPA, журналісти якої навели заяву Анналени Бербок. Очільниця німецького зовнішньополітичного відомства виступила з відповідною заявою на партійних зборах у місті Потсдамі, столиці землі Бранденбурга. У Бранденбурзі 22 вересня мають відбутися земельні вибори.

Бербок зазначила, що розраховувала на те, що прем'єр-міністр Бранденбурга Дітмар Войдке й надалі підтримуватиме Україну. Але її стривожив той факт, що регіональне відділення Соціал-демократичної партії Німеччини завагалося щодо постачань зброї в Україну під час передвиборчого опитування виборців.

У документі, про який ідеться, Соціал-демократична партія Німеччини відповіла "нейтрально" на заяву: "Бранденбург повинен працювати над тим, щоби Німеччина продовжувала постачати зброю в Україну".

Бербок сказала, що її турбує, як Шольц, який проживає в Потсдамі, має голосувати на майбутніх виборах.

Вона запитала: "За кого, власне, він має голосувати в Бранденбурзі 22 вересня?"

Якщо Войдке та його партія не скорегують свій курс, Шольцу доведеться голосувати за "зелених", пожартувала міністерка Бербок.

Нагадаємо, що 6 вересня після засідання Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" президент Володимир Зеленський зустрівся з німецьким канцлером Олафом Шольцом. Політики обговорили декілька важливих питань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.09.2024 18:33