Александр Стубб і Пекка Хаавісто. Скріншот із відео

Кандидати у президенти Фінляндії посперечалися у прямому ефірі через дзвінок Путіна

Кандидати у президенти Фінляндії посперечалися у прямому телевізійному ефірі під час передвиборчих перегонів. Головна тема — чи потрібно відповідати на дзвінки російського лідера Володимира Путіна, якщо той захоче привітати когось із них із перемогою на виборах.

Про це повідомив Yle. Колишній прем'єр-міністр Фінляндії Александр Стубб і колишній міністр закордонних справ країни Пекка Хаавісто вперше зустрілися у другому турі у студії. Вони відповіли на запитання глядачів, і те, що пов'язане з телефонним дзвінком Путіна, стало одним із приблизно тисячі запитань аудиторії.

Йшлося про те, чи варто підіймати слухавку після закінчення виборів, коли зателефонує президент Росії Путін, щоби привітати когось із фінських кандидатів із перемогою.

Стубб і Хаавісто мають із цього приводу різні думки. Зокрема, Стубб стверджує, що якби такий дзвінок пролунав, то "дзвінок телефона лунав би дуже довго".

"Я би не відповів. Путін може використати це як своєрідну пропаганду. На теперішній момент у нас немає жодних відносин з Росією", — сказав він.

Своєю чергою, Хаавісто заявив, що, незалежно від особистості того, хто телефонує, взяв би слухавку.

"Будь-який раз, коли телефонує очільник держави, ми відповідаємо. Я би не віддав телефон прибиральниці в президентському палаці. Я би відповів і прийняв привітання. Без координації у мене не було би предметної політичної дискусії", — сказав він.

Два фаворити продовжують запеклу боротьбу у другому турі президентських виборів. Стубб отримав 27,2% голосів у першому турі, Хаавісто — 25,8%. Другий тур пройде 11 лютого.

Нагадаємо, що 14 грудня минулого року фінський уряд ухвалив рішення закрити пункти пропуску на сухопутному кордоні з Російською Федерацією. Термін обмеження тривав до 14 січня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.01.2024 16:58