Фото: Telegram-канал Віталія Кличка

Київ та Брюссель стали містами-побратимами

Київ та Брюссель у четвер, 16 листопада, підписали угоду про співпрацю і стали містами-побратимами.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Київ та Брюссель тепер міста-побратими. Сьогодні на Київському інвестиційному форумі, який відбувається в Брюсселі, ми з Філіпом Клозом підписали угоду про співпрацю наших міст”, — написав Кличко.

Мер столиці зауважив, що Брюссельська платформа, яку минулого року створили європейські міста задля допомоги Києву, вже дала старт активним процесам у важливих для Києва проектах. Зокрема, зі створення сучасного реабілітаційного центру для військових, оснащення відділень медзакладів столиці, облаштування лабораторії з виробництва інноваційних біомедичних продуктів, соціальної підтримки.

"Сьогодні ми співпрацюємо з європейськими муніципалітетами, які комунікують з місцевими бізнесами, шукають можливості для реалізації пріоритетних для нас проектів. Зокрема, медицини, енергетичної та екологічної безпеки, освіти, комунальної сфери, проєктів з оновлення громадського транспорту", — зазначив Кличко.

Нагадаємо, що 8 листопада Європейська комісія презентувала звіт про прогрес, досягнутий Україною та іншими країнами-претендентами на вступ до блоку. У документі ЄК рекомендувала розпочати переговори щодо вступу нашої країни в Європейський Cоюз. Зокрема, посадовиця наголосила, що Київ вже виконав 90% реформ, яких від нього очікував ЄС.

Додамо, Європейський Союз направить до Києва місію для обговорення пропозиції ЄС щодо зобов’язань у сфері безпеки для України. Візит планується на початок грудня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.11.2023 23:35