Артем Франков. Джерело: fakty.com.ua

Київський ТЦК відреагував на резонанс після повістки померлому журналісту

У мережі з’явилася інформація про виписану повістку журналісту Артему Франкову, який пішов із життя 31 жовтня 2023 року. Він не зміг оговтатися від другого інсульту та помер у віці 53 років.

Ситуацію прокоментували в Київському міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Учора мережею розпочали поширювати фото повістки, яка надійшла на ім'я покійного редактора журналу "Футбол" Артема Франкова. В повістці була вимога з’явитися 20 квітня до територіального центру комплектування Оболонського району Києва для оновлення даних і проходження військово-лікарської комісії.

Повістка померлому Артему Франкову. Джерело: соцмережі

Повістка померлому Артему Франкову. Джерело: соцмережі

"Подібні випадки не є одиничним і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Крім того, невірні дані щодо громадян можуть подавати інші державні реєстри. Відтак ТЦК та СП не володіє повною і вірогідною інформацією щодо осіб, які можуть бути призвані на військову службу", — наголосили в ТЦК.

Військові наголосили, що необхідно вчасно оновлювати дані своїх облікових даних.

"Також нагадуємо про адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку та ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період", — йдеться в повідомленні Київського міського ТЦК та СП.

Нагадаємо, що в Чернівецькій області 20 квітня група цивільних осіб напала на військовослужбовця територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.04.2024 18:40