Фото ілюстративне зі соцмереж

Китай може приєднатися до Глобального саміту миру у Швейцарії

Мирна конференція щодо України, яку планує провести Швейцарія, може відбутися за участю Китаю. Принаймні Пекін розглядає варіанти, аби в тому чи іншому статусі долучитися до представницького світового зібрання.

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на посла Китаю у Швейцарії Ван Шихтінга. Він сказав, що Китай уважно стежить за планами переговорів і "розглядає можливість участі в них".

"Усі сторони повинні працювати над припиненням війни. Необхідно запобігти поглибленню кризи або навіть вийти з неї", — заявив китайський посол.

Як відомо, Швейцарія на прохання України погодилась організувати Глобальний саміт миру, про що обидві держави оголосили 15 січня під час візиту Володимира Зеленського до Берна. Робота над організацією зустрічі зараз триває повним ходом.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що на саміт запросять понад 160 країн. У цьому списку немає Росії.

Швейцарія, яка історично залишалася нейтральною в європейських конфліктах, прагне розпочати переговори до літа. До участі запрошено Китай, країни БРІКС, країни арабського світу та глобального Півдня. Серед інших, планується участь представників Бразилії, Індії, Південної Африки й інших.

Нагадаємо, що 7 березня Рада кантонів Швейцарії, яка є верхньою палатою місцевого парламенту, підтримала ідею про надання заморожених російських активів Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 20:35