Андріс Спрудс. Джерело: mod.gov.lv

Коаліція дронів працює: Латвія підготувала вже другу партію безпілотників для України

Латвійський уряд уже підготував другу партію дронів для України. Їх закуплено в межах національних зусиль. Натомість перша партія вже прямує безпосередньо в Україну.

Про це повідомив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс в інтерв’ю "Армії Inform".

"Латвія вже організувала партію дронів, і їх уже відправили. Зараз ми збираємо другу партію безпілотників, яку незабаром теж відправимо в Україну", — заявив він.

За словами міністра, Латвія, яка разом із Великою Британією очолює коаліцію дронів, оголосила про план і зобов'язання внести цього року 20 мільйонів євро в межах коаліції дронів.

"Разом із цим, коли ми рахуємо ті країни, які вже взяли на себе зобов'язання, — це понад 500 мільйонів, точніше 549 мільйонів євро вже обіцяли держави-члени та партнери в межах коаліції дронів. Отже, наступний крок — ефективно використати це фінансування, і ми робимо це на декількох рівнях", — додав Спрудс.

Він наголосив, що важливо, аби різні міжнародні компанії були зацікавлені в цій програмі.

"Тому одночасно відбуваються заходи на національному, на міжнародному рівні, а також двосторонньо з Україною", — зауважив латвійський міністр оборони.

Нагадаємо, наприкінці травня Спрудс заявляв, що, бачачи важливість безпілотників у війні та керуючись досвідом України, Латвія може оголосити про запуск Drone Capability Initiative цього року та метафорично говорити про створення армії безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 12:13