Марджорі Тейлор Грін / скріншот з відео

Коли Конгрес США розгляне законопроект про допомогу Україні: відповідь соратниці Трампа

Сполучені Штати Америки планують винести на розгляд законопроект про допомогу Україні в прив'язці до допомоги Ізраїлю. З відповідною ініціативою виступить спікер Палати представників США Майк Джонсон.

Таку заяву у соцмережі X зробила соратниця Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін.

Вона наголосила, що на тлі загрози атаки по Ізраїлю з боку Тегерана, спікер Джонсон міг би винести окремий пакет допомоги Ізраїлю державі на розгляд вже цього тижня, але той нібито дотримуватися логіки єдиного пакету.

"Замість цього, найімовірніше, наступного тижня він пов'яже допомогу Ізраїлю з 60 мільярдів доларів для України, щоб чинити тиск на членів конгресу з метою змусити їх фінансувати Україну", — йдеться у заяві соратниці Трампа.

При цьому Грін, яка ініціювала відставку спікера Джонсона та виступає проти військової допомоги Україні, зазначила, що допомога Києву та Єрусалиму не повинні бути пов'язані між собою.

"Не прив'язуйте Україну до Ізраїлю", — резюмувала вона.

Нагадаємо, колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що підтримує ухвалення законопроекту про допомогу для України. Однак ці кошти мають надати на умовах позики.

Як відомо, Конгрес США з минулої осені не може дійти згоди щодо прохання президента Джо Байдена виділити нові кошти на фінансування допомоги Україні. Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні. Документ передали до Палати представників, але там його досі не винесли на розгляд.

Також 9 квітня міністр оборони США Ллойд Остін заявив на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил, що атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки. Тому українським силам краще зосередитися на військових цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.04.2024 23:39