Фото: Офіс президента

Коли країни НАТО обговорять питання винищувачів для України: відповідь Столтенберга

У червні міністри оборони країн НАТО обговорять питання надання Україні західних винищувачів. Питання підійматиметься на зустрічі, яка передуватиме саміту Альянсу.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенбергповідомляє Spiegel.

"Деякі країни, такі як Польща та Словаччина, вже поставили бойові літаки, хоча й старі МіГ-29 радянського зразка. Ми постійно обговорюємо питання, чи потрібні сучасні західні винищувачі  і в НАТО, і з Україною. Очікую, що ця тема також буде обговорюватися на зустрічі міністрів оборони країн НАТО в червні", — розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Однак, за його словами, не менш важливим, ніж поставка платформ для озброєнь, є забезпечення їхнього функціонування.

"Це передбачає величезну кількість боєприпасів і запчастин, а також цілодобове технічне обслуговування",  пояснив Столтенберг.

Нагадаємо, американські конгресмени написали президенту США Джо Байдену лист із проханням розблокувати постачання Україні винищувачів F-16. Загалом листа підписали 14 осіб.

Додамо, президент Володимир Зеленський наполягатиме, аби питання постачання сучасних бойових літаків обговорили на саміті G7 в Хіросімі та на саміті НАТО у Вільнюсі. Україна розраховує отримати 40-50 винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2023 17:57