Фото: Вікіпедія

Винищувачі F-16 для України: Конгрес США звернувся до Байдена із важливим проханням

Американські конгресмени написали президенту США Джо Байдену лист із проханням розблокувати постачання Україні винищувачів F-16. Загалом листа підписали 14 осіб.

Про це повідомляє New York Times.

Конгресмени наголошують, що лідерство Сполучених Штатів має вирішальне значення для надання Києву додаткових ресурсів і нових можливостей. Крім того, політики зазначили, що це доводять випадки початкової нерішучості союзників надати Україні танки.

"Як ми бачили через те, що наші союзники спочатку не наважувалися надати танки Україні, лідерство США має вирішальне значення для надання Києву додаткових ресурсів та нових можливостей", — йдеться у листі до Білого дому.

Політики наголошують, що передавання цих сучасних літаків українським Збройним силам України є необхідним для "ефективного припинення цієї війни на справедливих умовах".

Нагадаємо, влада США все ще не дозволяє розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Попри це, кілька європейських країн готові передати Україні сучасні літаки.

Додамо, президент Володимир Зеленський наполягатиме, аби питання постачання сучасних бойових літаків обговорили на саміті G7 в Хіросімі та на саміті НАТО у Вільнюсі. Україна розраховує отримати 40-50 винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2023 16:35