Фото: росЗМІ

Коли може запрацювати спецтрибунал для Путіна: у Раді зробили заяву

Практично всі цивілізовані країни світу підтримали створення спецтрибуналу для притягнення російського диктатора Володимира Путіна. Він може запрацювати вже у 2024 році.

Таку заяву зробив член комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський, пише "Укрінформ".

За його словами Російська Федерація повинна відповісти за агресивну війну, яку вони розв’язали проти України. 

Веніславський також додав, що питання формату спецтрибуналу досі залишається дискусійним, адже деякі партнери України наполягають на тому, що для притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва РФ має застосовуватися юридична система права України із залученням міжнародних суддів.

При цьому він наголосив, що найбільш прийнятним варіантом для України є створення окремого спецтрибуналу на зразок Нюрнберзького процесу.

Нагадаємо, у вівторок, 13 червня, президент України Володимир Зеленський провів важливу нараду, під час якої обговорювалися сценарії для покарання керівництва РФ. Зокрема, йшлося про створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2023 17:59