Герман Галущенко. Джерело: Міненерго

Коли планують підвищити тарифи на світло в Україні: відповідь міністра Галущенка

В Україні доведеться підвищити тарифи на електроенергію. Це пов’язано зі складною ситуацією в енергосистемі. Остаточне рішення буде ухвалено до кінця травня.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, пише "Інтерфакс Україна".

За його словами, до кінця поточного місяця Кабмін ухвалить остаточне рішення щодо нових тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

"Це питання на розгляді, сьогодні ми проводимо остаточні розрахунки, рішення буде ухвалено в найближчий тиждень, тобто до кінця травня", — поінформував він.

Галущенко зазначив, що найімовірнішим сценарієм під час встановлення нових тарифів стане використання диференційованого підходу до споживачів залежно від обсягів використовуваної електроенергії.

"Ми наразі розглядаємо диференційований підхід. Я не думаю, що буде просто один тариф змінено на інший — буде диференціація залежно від обсягів споживання електроенергії", — заявив міністр.

Посадовець пояснив, що тарифи, які чинні на даний час не покривають собівартості виробництва електроенергії.

Своєю чергою перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики Олексій Кучеренко на початку травня заявив, що У Кабінеті міністрів розглядають можливість підвищення тарифів на електроенергію для населення з 2,64 до 3,5-4 грн/кВт-год. Це питання ще буде обговорюватись в українському уряді.

Нагадаємо, раніше очільник Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян заявляв, що для відновлення української енергетичної системи, яка була значною мірою пошкоджена внаслідок масованих ракетних і дронових атак окупантів, потрібно залучити допомогу від міжнародних донорів і переглянути тарифи на електроенергію для населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.05.2024 15:48